Click for Constanta, RomÔnia Forecast 


COMUNICATE PRESA

 

21.10.2018

Începe furnizarea agentului termic pentru încălzire!

RADET Constan╚Ťa informeaz─â consumatorii c─â, av├ónd ├«n vedere prognoza meteo care anun╚Ť─â sc─âderea temperaturilor exterioare nocturne, ├«ncep├ónd de mar╚Ťi, 23.10.2018, va demara furnizarea energiei termice sub form─â de ├«nc─âlzire.
Rug─âm consumatorii racorda╚Ťi la sistemul centralizat de alimentare cu energie termic─â ce ├«nc─â au lucr─âri nefinalizate pe instala╚Ťiile interioare ╚Öi nu doresc momentan s─â beneficieze de serviciul de ├«nc─âlzire, s─â anun╚Ťe acest lucru la Dispeceratul RADET (telefon 0341.461000 sau 0241.616792 ) sau pe adresa de email office@radet-constanta.ro.
RADET Constan╚Ťa reaminte╚Öte c─â va proceda la limitarea furniz─ârii energiei termice c─âtre consumatorii care ├«nregistreaz─â restan╚Ťe la plata facturilor ╚Öi totodat─â mul╚Ťume╚Öte consumatorilor care au ├«n╚Ťeles s─â-╚Öi achite ├«n termen obliga╚Ťiile de plat─â.17.10.2018

Av├ónd ├«n vedere prognozarea sc─âderii temeperaturilor exterioare ├«n urm─âtoarea perioad─â, RADET Constan╚Ťa informeaz─â consumatorii racorda╚Ťi la sistemul centralizat de alimentare cu energie termic─â c─â ├«ncepe umplerea instala╚Ťiilor proprii acolo unde au fost golite pe timpul verii ╚Öi va efectua probele la rece, preg─âtind instala╚Ťiile pentru ├«nceperea furniz─ârii c─âldurii atunci c├ónd se vor ├«ndeplini condi╚Ťiile stabilite ├«n Hot─âr├órea de Guvern 337 din 2018.
Rug─âm reprezentan╚Ťii asocia╚Ťiilor de proprietari s─â anun╚Ťe la Dispeceratul RADET (telefon 0341.461000 sau 0241.616792) sau pe adresa de email office@radet-constanta.ro, dac─â au lucr─âri nefinalizate pe instala╚Ťiile interioare pentru a se preveni eventualele inunda╚Ťii ├«n locuin╚Ťe.
Data începerii furnizării încălzirii va fi comunicată ulterior.
RADET Constan╚Ťa va proceda la limitarea furniz─ârii energiei termice c─âtre consumatorii care ├«nregistreaz─â restan╚Ťe la plata facturilor ╚Öi totodat─â mul╚Ťume╚Öte consumatorilor care au ├«n╚Ťeles s─â-╚Öi achite ├«n termen obliga╚Ťiile de plat─â.


03.10.2018

Regia Autonom─â de Distribuire a Energiei Termice din Constan╚Ťa le aduce la cuno╚Ötin╚Ť─â consumatorilor conecta╚Ťi la sistemul centralizat c─â apa cald─â curge din nou la robinete.
Locuitorii care nu au ├«nc─â ap─â cald─â sunt ruga╚Ťi s─â ne sune la dispeceratul RADET Constan╚Ťa ╚Öi s─â semnaleze orice problem─â legat─â de distribuire, pentru remedierea urgent─â a situa╚Ťiei.
Ne pute╚Ťi contacta non-stop la numerele de telefon: 0241.616.792 sau 0341.461.000.


26.09.2018

Referitor la comunicatul emis de Consiliul de Administra╚Ťie al Electrocentrale Constan╚Ťa SA ├«n data de 26.09.2018, RADET Constan╚Ťa face urm─âtoarele preciz─âri:

Motivul opririi CET Palas nu poate fi imputat RADET Constan╚Ťa ├«ntruc├ót raportul dintre facturile emise ╚Öi pl─â╚Ťile efectuate ├«n rela╚Ťia comercial─â dintre Electrocentrale Constan╚Ťa SA ╚Öi RADET este urm─âtorul:
- de la data ├«nfiin╚Ť─ârii Electrocentrale Constan╚Ťa SA, 01.10.2014 ╚Öi p├ón─â la 25.09.2018 valoarea total─â a facturilor de energie termic─â emise a fost de 573.272.113 lei, iar valoarea total─â a pl─â╚Ťilor efectuate a fost de 584.129.917 lei;
- de la data de 01.01.2018 ╚Öi p├ón─â la 25.09.2018 valoarea total─â a facturilor de energie termic─â emise a fost de 86.823.340 lei, iar valoarea total─â a pl─â╚Ťilor efectuate a fost de 93.233.803 lei, din care suma de 20.000.000 lei a fost achitat─â la finele anului 2017 ca avans din subven╚Ťia acordat─â popula╚Ťiei pentru anul 2018;
- pentru luna august 2018 factura emis─â este ├«n valoare de 2.053.545 lei, iar pl─â╚Ťile efectuate p├ón─â ├«n prezent ├«n luna septembrie 2018 sunt ├«n valoare de 2.854.907 lei.
Men╚Ťion─âm faptul c─â ├«ncas─ârile zilnice aferente activit─â╚Ťii comune a celor doi operatori se acumuleaz─â ├«ntr-un cont ESCROW, din care Electrocentrale Constan╚Ťa S.A. prime╚Öte 80 %, cu toate c─â, ├«n conformitate cu ponderea ├«n structura de tarif, i se cuvin numai 71 %.
A╚Öa cum rezult─â din cifrele de mai sus se constat─â c─â Electrocentrale Constan╚Ťa S.A. se confrunt─â cu probleme grave, din moment ce valoarea produc╚Ťiei v├óndut─â nu acoper─â costurile de func╚Ťionare.
RADET Constan╚Ťa a f─âcut eforturi deosebite pentru a sus╚Ťine aceste pl─â╚Ťi peste valoarea facturilor emise, realiz├ónd ├«n anul 2017 un grad de ├«ncasare de 107,20 %, iar pentru primele 8 luni ale acestui an un grad de 102,91 %. La acest─â dat─â RADET mai are de recuperat de la consumatorii s─âi crean╚Ťe ├«n valoare de circa 21.000.000 lei ce se afl─â ├«n diverse stadii de recuperare.
Sumele invocate de Consiliul de Adminstra╚Ťie al Electrocentrale Constan╚Ťa SA ├«n comunicatul de pres─â mai sus amintit nu reprezint─â crean╚Ťe certe, pe rolul instan╚Ťelor de judecat─â exist├ónd litigii ├«ntre p─âr╚Ťi ce au ca obiect penalit─â╚Ťi generate de plata cu ├«nt├órziere a subven╚Ťiei acordat─â popula╚Ťiei de la bugetul consolidat al statului. Aceaste sume nu pot fi imputate RADET ╚Öi nu pot fi achitate ├«ntruc├ót tariful reglementat nu a prev─âzut ├«n structura sa o component─â care s─â permit─â stingerea acestor penalit─â╚Ťi de ├«nt├órziere.
RADET respinge presiunile la care recurge ast─âzi Consiliul de Administra╚Ťie al Electrocentrale Constan╚Ťa S.A. de a opri producerea energiei termice primare, ├«ntruc├ót consider─âm c─â este un mijloc de a-╚Öi masca neperforman╚Ťa.
Consider─âm c─â ├«ntreaga responsabilitate asupra opririi producerii energiei termice primare ├«i revine numai Consiliului de Administra╚Ťie al Electrocentrale Constan╚Ťa SA care caut─â s─â transfere responsabilitatea c─âtre principalul s─âu client - RADET, ├«n loc s─â identifice modalit─â╚Ťi prin care s─â eficientizeze activitatea societ─â╚Ťii ╚Öi s─â dezvolte producerea energiei ├«n cogenerare (fapt care nu se mai ├«nt├ómpl─â ├«n prezent la CET Palas), ├«n condi╚Ťiile ├«n care ├«n prezent costurile de produc╚Ťie dep─â╚Öesc valoarea energiei v├óndut─â.
Preciz─âm faptul c─â at├ót Prim─âria Municipiului Constan╚Ťa, Consiliul Local Municipal c├ót ╚Öi RADET au ├«ntreprins toate ac╚Ťiunile necesare men╚Ťinerii ├«n func╚Ťiune a CET Palas ╚Öi ├«n continuare caut─â solu╚Ťii pentru rezolvarea acestor probleme cu care se confrunt─â Electrocentrale Constan╚Ťa SA.26.09.2018

Noua lege a asocia╚Ťiilor de proprietari intr─â ├«n vigoare de vineri! Amenzi colosale pentru rom├óni. Ce modific─âri sunt ...

La data de 1 septembrie a fost modificat─â legea privind asocia┼úiile de proprietari, iar din data de 28 septembrie aceasta intr─â ├«n vigoare. Amenzile sunt uria┼če pentru cei care nu respect─â noua legisla┼úie, ce aduce modific─âri semnificative.
Principalele modific─âri sunt: cei care ├«nt├órzie s─â ├«┼či pl─âteasc─â ├«ntre┼úinerea sau acumuleaz─â datorii se pot trezi cu apartamentul ipotecat, proprietarii vor putea fi executa┼úi silit pentru neplata datoriilor, asocia┼úiile de proprietari trebuie s─â aib─â un singur cont bancar, trebuie s─â fac─â un regulament al blocului, administratorii nu pot ┼úine ├«n cas─â mai mult de 1.000 de lei pe lun─â, administratorii sunt obliga┼úi s─â ob┼úin─â un certificat de calificare profesional─â, trebuie s─â aib─â o poli┼ú─â de asigurare de r─âspundere civil─â profesional─â, chiria┼čii se vor putea constitui ├«n asocia┼úii care s─â le reprezinte interesele.
O modificare care ├«i afecteaz─â ├«n mod direct pe proprietari este cea prin care ace┼čtia, dac─â nu vor permite accesul ├«n locuin┼úa pentru repara┼úii, lucr─âri sau ├«n situa┼úii de urgen┼ú─â, dup─â ce au primit preaviz motivat de la asocia┼úie, vor risca o amend─â de la 500 la 3.000 de lei.
Detalii aici.<< Precedenta - Pagina 1 din 36 - Urmatoarea >>


 

Termeni si conditii

Absolut toate materialele si fotografiile publicate pe acest site sunt proprietatea RADET Constanta si vor fi preluate in concordanta cu legislatia in viagoare.

Copyright © radet-constanta.ro.
Toate drepturile rezervate.

Legaturi Utile:

primaria-constanta.ro
anrsc.ro
anre.ro
anpc.ro

 

Site produs si mentinut de: www.pulsmedia.com